Novetats 2018

header ads

Per a tot, hi ha una estació. Pete Seeger & Judy Collins

Quin temps ens ha tocar viure?. Cicles. Som a la baixada, no només en la de dilluns, també en la d'aquesta època moderna que ens va tocar viure. I això no és del tot dolent perquè significa que hi haurà una pujada, més optimista no es pot ser. Quan? Potser els nostres fills, o potser els nostres néts. Ara toca salvar la poca dignitat que ens queda i no plorar massa per haver-nos deixat comprar tan fàcilment. Ho vam tenir tot i ho deixàrem escapar. Per a tot hi ha una estació, és temps d'aprendre dels errors i és temps de reflexionar. És temps d'ensenyar als que vénen que tot pot ser millor.

La lletra de Turn Turn Turn!!! està basada en l'Eclesiatés de la Bíblia, va ser escrita per Pete Seeger i popularitzada per The Byrds,
"No llegeixo la Bíblia sovint. La fullejo de tant en tant i estic sorprès de vegades per la bogeria, i per la saviesa en altres ocasions. Jo ho anomeno el llibre més gran del folklore que mai va existir. No és que hagi molta saviesa en ell, però pots traçar la història de la gent poèticament". Pete Seeger en una entrevista el 1988 "Vaig rebre una carta del meu editor, i em va dir: 'Pete, no puc vendre aquestes cançons de protesta que escrius.' Allò em va cabrejar. Em vaig asseure amb una gravadora i li vaig dir: 'No puc escriure el tipus de cançons que vols. Hauràs d'anar a una altra persona. Aquest és l'únic tipus de cançó que sé com s'escriu' Vaig treure el paperet de la butxaca i vaig improvisar una melodia en quinze minuts. I es la vaig enviar. la setmana següent vaig rebre una carta seva que deia: 'Meravellós! Just el que estic buscant.' En dos mesos ja l'havia venut als Limelighters i després als Byrds, em va agradar molt la gravació dels Byrds, aquell so metàl · lic, steel-guitars... Sonen com campanes ".


Per a tot
Hi ha una estació
I un temps per a cada propòsit, sota el cel
Un temps per néixer, un temps per morir
Un temps per plantar, un temps per collir
Un temps per matar, un temps per curar
Un temps per riure, un temps per plorar

Per a tot
Hi ha una estació
I un temps per a cada propòsit, sota el cel
A l'hora de construir, un temps de destruir
A l'hora de ballar, un temps per plorar
Un temps d'escampar pedres, un temps d'ajuntar pedres

Per a tot
Hi ha una estació
I un temps per a cada propòsit, sota el cel
Un moment d'amor, un temps d'odi
Un temps de guerra, un temps de pau
Un perquè puguis abraçar, i un temps d'abstenir-te d'abraçar

Per a tot
Hi ha una estació
I un temps per a cada propòsit, sota el cel
Un temps per guanyar, un temps que perdre
Un temps per esquinçar, temps de cosir
Un temps per a l'amor, un temps per a odiar
Un temps per a la pau, et juro que no és massa tard
 
 

És temps de decidir.
Estar en l'abaixada no significa resignació.
Estem en la baixada i potser és temps de lluita,
D'encabronar-se

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Oportuníssim rescat musical i textual. Em sonava la versió de Judy Collins però no havia vist mai les imatges. Gràcies per l'entrada.

    ResponElimina
  2. Ja que estem amb cançons protesta anem amb el pare de la criatura i l'últim dels homenatges que se li tributa. Ací en l'enllaç s'explica bé i, al final del mateix, es pot sentir el disc senceret.

    Una joia, no sé si bíblica, però amb quatre arcàngels del Folk.

    Salut.

    http://cultura.elpais.com/cultura/2012/03/05/actualidad/1330964774_724167.html

    ResponElimina