Novetats 2018

header ads

Nou disc d'Arthur Caravan i avanç nova cançó: Vents

Anuncien l'eixida del seu segon disc per a després de l'estiu i en aquesta ocasió demanen l'ajuda per a la mescla, masterització i posterior edició del CD, per tal de fabricar-lo i llançar-lo.

La primera vegada que vaig veure als Arthur Caravan en directe em vaig quedar bocabadat. Va ser en la darrera Nit de Sant Joan en El Corral de Rafel de l'Alcùdia. Ja portava temps escoltant-los al reproductor gràcies al copyleft del que fan gala, però la intensitat amb la que abordaren el seu repertori em va fer sortir d'allí trastocat, potser aquella versió de 'I'm waiting for my man' de la Velvet al valencià va posar l'accent a una actuació impecable, encara que mig improvisada.

Esperant al camell:

La seva carrera ha sigut imparable des de que La Casa Calba editara el que va ser el seu debut, amb dos Premis Ovidi Montllor de la Musica en Valencià (millor disc i millor lletra), el segon lloc al primer Festival Amplifica't, Millor Disc de l'any 2009 a l'edició valenciana de la revista Mondosonoro, participació al primer circuit So de Sons, Premi Tr3sC de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca, Millor Disc Estatal de 2009 per l'emblemàtic Discos Amsterdam... entre d'altres premis, i sobretot punt de partida junt amb Senior i el Cor Brutal d'una nova edat d'or del rock valencià. Que dir d'aquest disc que no s'haja dit ja, amb influències tan dispars com Velvet Underground, Sonic Youth, Tindersticks, Brian Eno... un dels detalls que molta gent passa per alt és la participació de Gat, del segell G33G (qui entre altres coses va impulsar la carrera de Pascal Comelade), un lliure pensador com dels que pocs queden, que va donar el toc precís a les cançons dels Caravan per a que sortiren de qualsevol encotillament... aquest home és molt gran.

L'amor és cec és hit en potència que en un cas hipotètic, i al qual sempre se fa referència per secula seculorum, de que el País Valencià reconegués degudament als seus valors, deuria haver rebentat totes les llistes de vendes, descàrregues politoneres i demès. Adaptació lliure del conte de Boris Vian L'Amour est aveugle publicat inicialment el 1949 al número 1 de la revista Paris-Tabou (informació: La Caseta del Plater, la millor ressenya del seu disc):

Versió del Suzanne de Leonard Cohen via Toti Soler... increible, des de que vaig escoltar aquesta cançó, per a mi la Susana de Cohen viu a la Ribera... segur:


Per a rematar garbes aquest any presentaren el seu espectacle 'Si t'arriba el dematí' amb el què han volgut rescatar de l’oblit moltes cançons de la dècada dels setanta junt altres més actuals, obrant així una connexió en l'espai temps amb temes de Pep Laguarda, Carles Barranco, Remigi Palmero, Orxata Sound System, Ovidi Montllor, Al Tall, Araceli Banyuls, Hugo Mas, Senior i el Cor Brutal...etc. En aquest espectacle els Caravan porten al seu terreny tots aquells clàssics i més actuals passant-los pel seu filtre tan particular, i mostrant que la música valenciana està cimentada damunt de forts baluards dels quals tenim que estar ben orgullosos, però que a més el futur de la música del País Valencià ens portarà moltes més alegries.


Ara anuncien l'eixida del seu segon disc per a després de l'estiu i en aquesta ocasió demanen l'ajuda per a la mescla, masterització i posterior edició del CD, per tal de fabricar-lo i llançar-lo. Aquesta ajuda pot materialitzar-se gràcies al sistema crowdfunding amb les aportacions realitzades en la pàgina Verkami, diferents models de participació des de 10€, fins 400€, amb la possibilitat en algun dels packs, de aparèixer en els crèdits del disc com col•laborador, un sopar per a dos amb els Arthur Caravan, fins i tot un concert acústic privat... són grans aquestos alcoians, que hem de fer... Segons conten en Verkami, en el nou disc els temes seran més contundents i elèctrics que els del primer disc, però sense renunciar a la intensitat, el dramatisme i la lírica del seu  repertori. Un disc que, a més, tindrà un preciós embolcall gràcies a la col•laboració d’amics creadors i creatius, el CD, la caràtula i el llibret seran tot un objecte artístic ben reeixit i singular, cosa que fa valdre la pena al menys la opció més econòmica.

Avanç del seu proper disc, la cançó 'Vents':

Per als qui estem malalts amb açò de la música, no experimentem el plaer suprem fins que no tenim entre les mans (el disc mal pensats... el disc) el disc, i en el cas que m'ocupa ma costat aconseguir l'edició física del seu primer disc del que nomès eixiren 1000 còpies numerades, jo tinc la 995, per a mi és com tindre un clàssic dels nostres temps, una de les poques còpies que queden si fem cas del bandcamp de lacasacalba... o en tot cas si no arribeu a temps una de les opcions participatives en Verkami conté una còpia d'aquest primer disc. De moment jo ja he posat la meua aportació... no patiu xicons que per al sopar no m'aplega, i per al concert menys... però reseu que en aquestos 36 dies que resten no me toque un pessic que tindreu que vindre a viure a ma casa guitarra en ma. 

Enllaços:
Escolta el disc sencer en el Bandcamp | Més informació del segon disc a Verkami
La Caseta del Plater: El debut i Si t'arriba el dematí | Gat i G33G Records

Resum d'aportacions:

Publica un comentari a l'entrada

3 Comentaris

  1. Un molt bon disc. I una banda amb el cap ben moblat. L'amor és cec hauria d'haver estat una cançó posicionada ben amunt en totes les llistes del millor d'aquell any. A vore si tenen sort i es converteixen en uns nous Manel.

    ResponElimina
  2. Espere que el teu vaticini siga cert, res no m'alegraria tant, entrant en la predicció Senior i els 'primos'.

    ResponElimina
  3. Jo els vaig veure en Pedreguer i em van sorprendre. Bon grup.

    Salutacions Carlos!

    ResponElimina