Novetats 2018

header ads

El temps està de part meva, Kim Winding y Jerry Ragovoy

El primer vinil que vaig tenir dels Rolling Stones i amb el qual vaig començar a escoltar-los va ser el Hot Rocks. El seu primer tema és a més un dels meus favorits. Time Is On My Side va ser el tema que els va obrir les portes de la fama entrant per primera vegada en el Top 10 d'èxits. Fins a molts anys més tard no vaig caure en el compte que aquest no era de la seva autoria. Escrita per Jerry Ragovoy, amb el pseudònim de Norman Meade. El primer que va gravar aquest tema va ser Kai Winding, trombonista conegut per ser col·laborador important en les obres de JJ Johnson, també va formar part de bandes reconegudes com la de Benny Goodman i la de Stan Kenton, i va participar en les primeres sessions de Birth Of The Cool de Milers Davis.




En el reproductor:
Time is on my side - Kai Winding
Garnet Mimms & The Enchanters - Cry Baby
Erma Franklin - Piece Of My Heart
Howard Tate - Get it while you can
Janis Joplin - Stay With Me Baby [Live]


L'autor de Time Is On My Side, Ragovoy, va escriure i co-escriure algunes de les cançons de soul més famoses de la dècada dels 60. Les seves composicions es caracteritzaven per acostar-se considerablement al Gospel. Entre les més conegudes es troben Cry Baby (Garnet Mimms), Piece Of My Heart (Erma Franklin), Get It While You Can (Howard Tate) ... Us sonen? totes aquestes les interpretaria Janis Joplin anys més tard, al costat de Stay With Me, versionada també infinitat de vegades (The Walker Brothers, David Essex, Ruby Turner, Rebecca Wheatley, Natalie Cole, Jimmy Witherspoon, Kiki Dee, Shirley Brown, Whitesnake, Ronnie Montrose).

La dels Rolling Stones ... és una altra història:


Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris

  1. Magnífic el blog. Ja estàs en el meu blogroll. Pots fer-li una ullada al meu http://nosabesloquetepierdes.blogspot.com Salutacions des de Castelló.

    ResponElimina