Novetats 2018

header ads

The Jayhawks - The Bunkhouse Album (2010)


Aquest àlbum estava descatalogat, només es van imprimir en el seu dia dos mil còpies, de manera que els seguidors més acèrrims havien de rascar-se la butxaca si ho trobaven i si qui tenia el vinil estava disposat a vendre'l. L'original va ser editat per Bunkhouse Records el 1986, ara per primera vegada en CD, l'àlbum debut homònim marcava l'inici de The Jayhawks, una de les bandes de country alternatiu més estimades de la història. Estava cantat que després de la reunió de l'any passat per presentar la seva Antologia, on s'incloïa "Falling Star" del seu primer treball, el següent pas seria recuperar el LP sencer.

Gary Louris s'excusa dient que en els 90 estaven molt centrats en el seu treball com per pensar en reedicions, i que quan ho va intentar ningú li va fer gaire cas, és més li van sorgir problemes legals amb el seu anterior discogràfica American Recordings i amb la seva ànima matter Rick Rubin. Per fí ha estat alliberat de l'oblit.

La nova edició es va llançar el 18 de maig a Lost Highway. El cd "The Jayhawks" és referit sovint pels fans com "The Bunkhouse Album". Els seguidors que no van tenir la sort de posseir una còpia de The Jayhawks estarà encantat de saber que per fi estarà disponible en CD, en vinil per primera vegada en gairebé 25 anys.

La reedició Jayhawks inclourà un fullet de vuit pàgines amb noves fotos de l'època de gravació i un nou assaig del cofundador de The Jayhawks, Mark Olson, sobre el productor de l'àlbum i llavors mànager de la banda Charlie Pine. Les pistes són les tretze cançons que van aparèixer a l'àlbum, incloent "Falling Star", inclosa en "Music From the North Country: The Jayhawks Anthology" (2009) editada per American Recordings.

La formació de 1986 de The Jayhawks eren Mark Olson (veu / guitarra), Gary Louris (guitarra / veu), Marc Perlman (baix) i Norm Rogers (bateria). Després d'escoltar a The Jayhawks, és clar per què la banda es va convertir en un catalitzador en l'evolució del que eventualment seria encunyat com alt-country. L'àlbum té més en comú amb Gram Parsons i The Flying Burrito Brothers del que més endavant ho farien els clàssics "Tomorrow the Green Grass" i "Hollywood Town Hall".

myspace | web | Lost Highway

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. No en tenia ni idea, de l'existència d'aquest disc! I això que els Jayhwaks m'encanten! L'hauré d'anar a cercar immediatament. I quina gran cançó que és "Save It For A Rainy Day", tot un clàssic del grup. Salutacions!

    ResponElimina
  2. M'alegre d'haver-te servit d'ajuda.
    Salutacions David

    ResponElimina