Novetats 2018

header ads

Estúpida Erikah - Decorant interiors, decorant exteriors (2010)



La trista impressió que recorde de l'últim Fib al que vaig assistir mai l'he sabut explicar a ningú fins trobar-me amb el tema "Primaveras, Summers i Fibs", ara al meu bon amic Rasputin Moorer, escoltant-la sabrà del que parlo, tot i això vaig presenciar concerts excepcionals, i m'ho vaig passar d'allò més be, però el regust que se't queda després... és ben difícil d'explicar, aquesta cançó ho capta de manera perfecta, possiblement de les millors cançons que escoltat últimament. 



"Primaveras, Summers i Fibs"

A partir d'aquí he estirat del fil de la tela de "Decorant interiors, decorant exteriors" i m'he topat amb les composicions de Lluís Bòria, lletrista, guitarra i cantant de Estúpida Erikah, que amb una veu que sembla trencada per la tristor ens porta les seves cançons de folk-cançó recolzat per una banda que construeix el paratge perfecte per a unes històries que encara que quotidianes ens mostren la cara oculta de la realitat que vivim, parlant-nos amb una sinceritat sortida directament de la profunditat del cor.

El grup el completen Jordi Masana (baix i veu), Xavi Carmona (bateria i veu), Magali Licarios (veu i melòdica), Aleix Puig (violí i veu) i Carles Sánchez (guitarra).

A destacar per damunt de tot el treball la tasca poètica de Lluís que com comentava abans pot fer-nos partícips d'una quotidianitat propera a les nostres vides com al tema que us he comentat, junt a lletres de temàtica menys evident, però evocadores en la línia més dylaniana com al tema "La princesa Alegre", molt bona també.
Les seves referències són clares i no les amaguen en absolut, des de Micah P. Hinson, fins Arab Strap, passant per Low, Smog i Tindersticks amb homenatges clars a Tom Waits i Johnny Cash, entre altres. Un munt de referències depurades d'una manera magistral i que com mai em canse de dir, estan situant al rock català més enllà de les seues fronteres, polítiques i lingüístiques.
Aquesta setmana ha sigut per a mi veritablement molt fructífera, primer amb la grata sorpresa de Copo, per a passar al la gran Folk-Rock de qualitat de La Brigada i finalment amb aquesta Estúpida Erikah que m'ha encisat en un descuidadament que he tingut. Molt bons. 

myspace | Si vols comprar-lo

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. ieeeee Chals,eres GRAANNNN! m'entacanta, m'encanta... espere siga la 1a canço de moltes bones.. ho comprobaré!

    ResponElimina
  2. Sobretot si ara entens el que significa per a mi el Fib, em sobra... el cas que tenia l'entrada programada des del diumenge per a demà, però al parlar amb tu li he afegit el primer paràgraf i l'he publicat avui.

    ResponElimina