Polock - Getting Down From the Trees (2010)

Este grup de xicons pareix que siguin de Nova York i no de València, és més, Albert i Julian estaran pegant-se de cabotades a la pared veient que mentres pensaven si tornar o no, un grup valencià a tret un grapat de cançons que ha passat per damunt dels Strokes com un tren de rodalies sense parada a totes les estacions, mentre els pobres de Franz Ferdinand es queden asseguts a l´andana.


El grup no ha aparegut del no res, ha rodat per molts dels escenaris més importants del panorama musical nacional, han participat dos anys consecutius en el dia de la música de Heineken, formant part del cartell del festival Primavera Sound 2009. Fins i tot obriren el cartell de MTV Winter a València davant de més de 40.000 persones, compartint escenari amb els grups Franz Ferdinand, Mando Diao i Starsailor... I només tenen un EP de l´any 2007 gravat als estudis Montreal, que gràcies a la producció de Hans Krüger amb uns arranjaments i melodies de un gran nivell, resultaren ser cinc cançons que han estat el seu passaport per a guanyar-se un  lloc en el panorama musical nacional i internacional.


El seu líder i cantant Arturo J. Paniagua, sempre des de petit ha estat rodejat per la música, des de petit rascant una guitarra de llanda amb els Beatles de fondo o bé escoltant el jazz que tant li agradava a son pare. Als 8 anys començà piano en el conservatori. Amb varies formacions a les seues esquenes sempre ha buscat la cançó de pop perfecta fins que composà Tangerines & Unicorns, tema que ja apareixia al seu primer EP i que ha quedat intacta per al seu primer llarg. Possiblement la més enganxosa del disc.

En Mushroom Pillow estan molt espavilats i abans de que Getting Down From the Trees sortira al mercat ja els tenien en nòmina continuant amb la seva política de promoció de nous valors per a competir al mercat internacional. Una proposta que fa de la modernitat de les noves tendències i la elegància en la execució la seva marca personal. Melodies de un pop immediat que res te que envejar als grups que van al capçal de les ventes independents.

El que aconsegueixen grups com este és pujar el nivell musical d´un panorama musical que durant molts anys ha estat acomplexat per la "movida" dels anys vuitanta. Ara grups com Polock podem perfectament compartir cartell amb qualsevol nou valor ja sigui imposat des de Pichfork als EU o des de NME als UK.

Un gran debut, encara que pense que lo millor de Polock està per vindre.
myspace | blog | Mushroom Pillow
En acció en antena:
Comparteix a Google Plus
    Comentari Blogger
    Comentari Facebook

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada