Novetats 2018

header ads

Depedro & Liverpool Perfoming Arts School Band


The Liverpool Institute for Performance Arts (LIPA) va nàixer en l´any 1996, co-fundada per sir Paul McCartney i Mark Featherstone-Witty, el director. Ubicada en l´antiga escola de primària de McCartney, que ell mateix va comprar i reformar invertint quantitats milionàries.
LIPA va ser creada per a donar formació en molts dels camps de les arts escèniques. Les llicenciatures que podem trobar són: Arts Dramàticas, Dança, Diseny per a l´Espectacle, Animació Cultural, Gestió per a l´Industria Cultural i Música Moderna. Avui en dia ja és la de les més prestigioses de tota Europa, però dels milers de joves que volen entrar només uns 400 alumnes seran els afortunats en rebre classes de mestres de la talla de Sir George Martin, Sir Paul Mc Cartney, Mark Knopfler, Steve Morse, Rick Wakeman, Joan Armatrading, Brian Eno, Malcolm Mc Claren, José Feliciano i Lou Reed, entre d´altres.

Tots els anys del projecte Artista en Ruta LIPA elegeix a un dels artistes per a ser acompanyat per la banda de l´institut de gira per Espanya. L´any passat el torn va ser per a Marc Parrot donant uns resultats d´una qualitat molt bona. Esta temporada per sort per a mi li ha tocat a Depedro. D´ençà que Jairo Zavala va treure el seu disc de debut acompanyat de la banda Calexico, este madrileny no ha parat rodar arreu del mon. El seu projecte Depedro ha superat totes les expectatives creades, com a teloner i acompanyant dels concerts de Calexico de gira arreu del mon (després de la seva actuació tornava a eixir a l´escenari per a unir-se a ells), convertint-se en col·laborador fixe d´esta banda que porta més de 15 anys en actiu. Com a Depedro sempre compromés amb causes pel medi ambient i participant en festivals, de gira pels EUA, Canada, Europa (on en Alemanya especialment la seva gira va gaudir d´un èxit inaudit), Austràlia, Nova Zelanda, Helsinki, Israel, Londres, Polònia...

Ara per a tancar estos dos anys d´èxits, 8 dels més destacats alumnes de la més prestigiosa escola d'arts i música anglesa faran el seu projecte de fi de carrera interpretant els arranjaments creats per Jairo Zavala per a les composicions de Depedro i presentar-los en un concert a Mersey (UK) l' 27 de maig i el 2,3,4, i 5 de juny a Madrid, Saragossa, Barcelona i València respectivament. Amb aquesta finalitat es traslladarà a LIPA a Liverpool una setmana i tornarà amb els 8 graduats elegits i el director i subdirector de l'escola LIPA per girar una altra setmana a Espanya i mostrar el seu treball conjunt a tot aquell que s'apropi a gaudir en aquest Depedro & LIPA TOUR.

El proper dissabte 5 de juny en la Sala Woody de València...

Aquest any 2010 el tancarà amb actuacions en importants festivals com el de Montreux Jazz Fest al Canadà, USA, Holanda, etc ... per editar després de l'estiu el seu segon i nou disc que està ultimant i que ha gravat amb Calexico a Tucson (AZ) i que comptarà amb molta instrumentació, lletres en català i anglès i col.laboracions estel·lars.

Les cames ja em tremolen.

Publica un comentari a l'entrada

3 Comentaris

  1. gràcies de nou Rasputin Moorer per refrescar-me el tema.

    ResponElimina
  2. hi Leader, follow the Leader-Leader!!!
    he escoltat el seu Àlbum 'DePedro' i està bé, però no me pareix ninguna virgueria. m'ha agradat més el de CANG i ENG i algo també MIRKA MARKOVIC. també estic escoltant Tulsa, i m'ha agradat. ara escolte VETUSTA MORLA i m'agradaria que feres algun comentari d'ells... com se nota que no 'treballe'!!! jejejejej

    ResponElimina
  3. Jo sempre he pensat que primer estan els gustos de cadascú, i a partir d´ahí ja és pot parlar. Continue pensant que Depedro és de lo milloret que s´ha parit a dintre d´aquestes fronteres, si llegeixes entre línies en el seu treball pots trobar com ha fusionat de manera magistral rock, son cubà, bolero, incús ritmes africans... i tot això sense renunciar a un so personal ni facturant un treball desigual. En quant a les lletres pense que sap com fer-te entendre que nosaltres estem ací baix per què ens deixem xafar, i l´interpretació és sincera i no te ninguna pose imposta per ninguna tendència musical.
    Després respecte a Vetusta... Ho senc respecte a Vetusta Morla, però no puc, i això que ho he intentat repetides vegades, però no m´entra ni amb vaselina!!!. Vaig estar escoltan-los a Radio 3 abans del seu boom, contaven que portaven molts anys intentant eixir a la llum però no tenien mitjos suficients, fins ací em pareixen uns xicots treballadors i constants, però els falta, sempre baix el meu punt de vista, molt molt encara. Per a mí si han triomfat és per què tenen un molt bon contacte en Radio 3, i este algú s´ha encabotinat en ajudar-los. En lo musical crec que tenen un complexe d´inferioritat respecte as grups britànics, i han agafat alguns tics i d´aquells grups coldplayeros. Pense que a l´hora de interpretar hi ha que ser més honest i buscar un discurs menys pretenciós. Conec grups que no han triomfat que al seu terreny els deixen prou enrere. Si que hi ha una sola cançó que m´agrada d´ells, una versió de Sufjan Stevens que canten junt a Christina Rosenvinge, crec que la cançó s´anomena Chicago, fenomenal, tant bona com la original.
    Tot açó baix el meu punt de vista i els meus gustos, puc equivocar-me per supost.
    Se nota que jo tampoc treballe, eh?? je je je.

    ResponElimina