Novetats 2018

header ads

Giant Sand - Pro-Visions

Els de Tucson porten des de 1985 al món, i encara que la seua qualitat ès un fet innegable, durant els anys 80 i els anys 90 foren ignorats fins a punts insospitats. No va ser fins l´any 2000, quan ja duien 12 treballs discogràfics que el món els possà al seua lloc amb el seu disc Chore of Enchantment, i especialment amb la seua cançó Shiver.

A principis de segle la premsa musical començà a fixar-se en tots aquells grups que duien ja un temps renovant la música rock d'arrels americana, etiquetada com estil Americana (country alternatiu, folk-rock, roots-rock...), la mania d'etiquetar de la premsa. I allí estava ja Howe Gelb i els seus anys i anys amb un fum de cançons a les esquenes. Avui en dia encara que més reconegut que abans, continua patint de la denominació de grup minoritari o de culte. A cada pas que dona aquest geni demostra que al rock no està tot dit, per a mí els dos últims treballs són impecables: "Is All Over the Map" de l´any 2004 (amb Joey Burns i John Convertino ja fora definitivament per a dedicar la totalitat del seu temps a Calexico), i més recentment "Pro-visions" de l´any 2008. En aquest últim amb col.laboracions de luxe, Neko Case (la nova dona del country alternatiu), Isobel Campbell i M. Ward (un dels cantautors actuals de més prestigi de qui Howe Gelb va ser el padrí a l´inici de la seua carrera, també li dedicaré una entrada amb condicions). També hi ha que destacar els treballs de Howe Gelb en solitari, sobretot el gran treball que va fer amb 'Sno Angel Like You, treball en el que va fusionar, de la manera en la que sols un geni podria i molt subtilment, la música rock i el gospel. Un dels moments més significatius per a mí, en el que a assistències de concerts ès referèix, va ser el concert que va fer Howe Gelb a Benicàssim amb grup de gospel inclòs, gran, enorme. Recentment a editat els outtakes dels seu antic treball "Ramp" del 1991 amb el títol de "Off Ramp", ademés de l´ampliació del seu últim treball amb "Provisional Supplement" i el seu últim treball en solitari "Spoon Some Piano"(aquest és difícil de trobar fins i tot amb descàrrega d'internet), que prolífic, no para...Com a anècdota per a completar l´entrada anterior, només nomenar que la filla de Howe Gelb portà a Amparo Sanchez un dia a sa casa per a presentar-la, a lo que aquest va fer el que fa amb totes les seues visites, treure la guitarra i intercanviar idees, quina sort la de Amparo, també hi ha que dir que per aquelles terres el treball d´aquesta dona de Jaén està prou més valorat que ací, ella tampoc ès profeta a la seua terra. Vos deixe el myspace i la discogràfica Yep Roc Records.
He ripetjat dels meus originals una de les cançons que més m´agraden del Its All Over The Map: "Napoli", amb una introducció de piano molt cubà, i un altra del Pro-vision: "Without a word", amb la col.laboració de Neko Case en la tornada que me posa la pell de gallina. No les he trobades en you tube, i crec que valen el seu pes en or.



Per al video... vos deixe la cançó que va treure del anonimat a aquest gran grup "Shiver"



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris